Bolmenmarin

För allt om vattensporter

All fokus inför loppen

Inför stora mästerskap är uppladdningen något som både media och idrottarna själva lägger ett stort fokus på. Något som inte är helt bortkastat. Uppladdningen är nämligen en av de faktorer som när det väl är dags kan visa sig vara avgörande. Den som trodde att uppladdningen bara handlar om hård träning har dock fel. Lika viktigt är det med en god nattsömn i en skön kontinentalsäng på träningslägrets hotell, hälsosam kost och vila mellan träningspassen.

Uppladdningarna inom idrotten, och simningen, kan väl aldrig bli så stora och viktiga som inför ett OS. För de allra flesta är ett OS inte bara det mäktigaste man kan vara med om som idrottare utan även en merit som är en av de allra finaste sakerna att ha på sitt CV. Gabriella Fagundez var en av de simmerskor som under 2012 fick uppleva det stora i att åka till OS i London och testa sina vingar. En stor del av tiden innan gick naturligtvis åt till uppladdning och träning. Nerverna var förstås på topp, även om London inte var Gabriellas första OS. Så här beskrivs lite av det engagemang som Gabriella har haft för simningen:

”När Gabriella var 16 år flyttade hon till Väsby norr om Stockholm för att kombinera simning och gymnasiestudier.

Under flera år
bodde hon i Frankrike, men sedan två år är hon tillbaka i Stockholm.

– När jag hinner jobbar jag som personlig tränare, men de senaste månaderna har nästan allting varit inriktat på OS, förklarar Gabriella.

Uppladdningen har inneburit en flera läger med hård träning och tävlingar både i Sverige och utomlands, men det har även varit tid för återhämtning.

Sitt första OS gjorde Gabriella för fyra år sedan i Peking.”