Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Därför måste du lära dig reglerna för vattenskoter

Att köra vattenskoter lockar många. Alla som kör båt eller vattenskoter måste veta vilka regler som gäller för allas bästa. Från 1 maj måste alla som ska köra vattenskoter inneha ett förarbevis.

Att köra vattenskoter har blivit omåttligt populärt. Du som kör vattenskoter har samma rättigheter och skyldigheter som en båtförare. Därför är det viktigt att du har koll på vilka regler som gäller på sjön. Dessutom inför det krav på förarbevis för vattenskotrar från och med 1 maj 2022. Om du ska köra vattenskoter nästa säsong är det en god idé att boka in en kurs redan nu. Du kan gå in på csmvattenskoterutbildning.se och säkra din plats på en riktigt bra utbildning. De är flexibla och kan anpassa utbildningen efter deltagarnas behov. Utbildningen består av en teoretisk del och en praktisk del. Det finns risk att trycket på utbildningarna kommer att öka närmare vårkanten.

“Utbildningen tar ungefär två dagar och avslutas med ett prov.” Läs mer här

Att kunna tillämpa sjöfartsregler är viktigt

Det är viktigt att du har koll på lagar och regler när du befinner dig på sjön för både din och andras skull. Alla som är på sjön måste visa hänsyn till varandra. Det är också viktigt att du kan köra på ett ansvarsfullt sätt för att inga olyckor ska inträffa. När du går en utbildning får du lära dig att bland annat tillämpa sjöfartsregler, välja rätt sjökort, identifiera sjömärken och identifiera skyddsområden. Allt detta är viktiga delar när du ska köra vattenskoter.