Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Därför ska du försäkra din seglarjolle

Att ha en försäkring är viktigt när du tävlar med din segeljolle. Den ger ersättning om något skulle hända under tävling- eller träningssammanhang. När olyckan är ett faktum är båtförsäkringen guld värd.

Om du har en segeljolle eller har lust att skaffa en för att kunna delta i olika tävlingar som arrangeras är det viktigt att du är rätt försäkrad. Om olyckan är framme kommer du att tacka dig själv för att du tecknat en bra försäkring. I fall du vill ha tips på en bra försäkring ska du kolla in https://svenskasjo.se/batforsakring/segeljolle/ som erbjuder försäkringar specifikt för seglarjolle. Den försäkringen gäller i hela Europa när du ska tävla eller träna med din segeljolle vilket är en fördel. Du kan teckna en separat trailerförsäkring om du önskar ha en sådan. Att ha en försäkring och ha rätt försäkring ger ett ekonomiskt lugn vilket gör att du kan fokusera helt på dina tävlingar och när du tränar. Det finns många olika tävlingssammanhang och mycket kan hända vid segling vilket gör en försäkring nödvändig.

“Vattnet sprutar åt alla håll, det är läckert.” Läs mer här

Försäkringen skyddar mot stora kostnader

Det är oavsett båt viktigt att ha en bra försäkring som täcker eventuella skador. Du vet aldrig när en oförutsedd händelse inträffar och då är en försäkring enormt viktigt att ha. En försäkring kan skydda mot bland annat stöld, skador om båten går på grund, får motorhaveri och behöver bogseras samt om det sker någon olycka när båten ska läggas i eller tas upp ur vattnet. Båtskador kan bli väldigt dyra om du har otur och då kommer en försäkring att vara räddningen.