Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Den spännande vattenpolon

Vattenpolo är verkligen en sport som inte alls är så pass känd som många andra sporter är, men det är något som ändå lockar en hel drös med personer och det är en väldigt actionfylld sport som förändrats mycket sedan starten.

VattenpolospelareHur såg då vattenpolo ut förr, innan det blev den sport som det i dagsläget är? Dagens Nyheter har skrivit en väldigt bra artikel som i detalj beskriver hur spelet går till och vad det är för regler som gäller när man spelar vattenpolo, du kan läsa den genom att klicka här. Artikeln inleds med en beskrivning av hur vattenpolon såg ut förr i tiden:

I tidernas begynnelse satt vattenpolospelarna på flytande tunnor och spelade bollen emellan sig med paddlar liknande de klubbor som används i hästpolo. Den vattenpolo vi känner i dag har väldigt lite gemensamt med det vi kallar hästpolo.

Men vattenpolo är också en väldigt ansträngande sport att ägna sig åt, det krävs stor fysisk förmåga och även ett mentalt lugn för att kunna hantera allt med vatten och brottningen som sker under ytan. Då kan det vara skönare att sitta på läktaren och heja på, eller kanske ännu hellre, sitta hemma i soffan med fjärrkontrollen i handen. Från hemmets lugna hörn kan man också betta på matchen, vilket kan vara minst lika roligt och spännande som att själv vara i plurret och kämpa om poängen. Hitta ett lag att följa, spela på matcherna, supporta och ha roligt så kan du ta del av sporten utan att bli blöt!