Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Maten som inte alls är så nyttig

Det råder en stor träningshets just nu, vilket är kanon. Men, även om vi har lagt mer fokus på träning så har vi glömt bort lite själva matbiten och tror att vi är nyttigare än vad vi faktiskt är.

Om vi tränar ska vi med all rätt ge oss en klapp på axeln, men om vi inte har med oss själva matbiten så är bara hälften vunnen. Att tänka på vad vi stoppar i oss borde vara mer självklart än vad det är, för just nu är det otroligt många som går runt och tror att de är nyttigare än vad de faktiskt är skriver Expressen.se.

Sanningen bakom maten

974785-obst-faceTrodde du att din powerbars var bra? Då gäller det att tänka om. Inte heller jordnötssmöret är vidare bra för kroppen. Vidare gäller det att inte svälja att med hull och hår bara för att det låter bra. Flerkornsbröd kan innehålla otroligt mycket med sirap, så vad som är bäst är att kolla på innehållsförteckningen och skaffa sig koll på vad som är “inom rimlig gräns”. Inte heller är energidrycker eller den smaksatt yoghurten bra efter din träning. Kanske borde man bara tänka lite sunt och gå tillbaka till vilka källor som ger protein, fett och kolhydrater? Det som tyvärr är minst bra är en öl efter träningen om man kört hårt. Detta då alkoholen torkar ut kroppen.

Behöver du peppen att komma igång inför loppen så läs vår artikel här där vi skrivit om det. Tänk på att du tränar för din egen skull och för att du ska kunna ha en kropp som du mår bra i när du kommer upp på ålderns höst. Då kan det vara försent att tänka på hälsan, så glöm inte att det är viktigt att börja i tid.