Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Maximera vattensportträningen med egen pool

Begreppet vattensport innefattar ett stort antal aktiviteter som utövas i, under eller på vatten. Simning, snorkling och vattenpolo ingår alla i kategorin, såväl som vattenskidor, surfing och aquaaerobics. Oavsett vilken slags vattensport du sysslar med kan en egen pool hemma bli till stor hjälp för att du ska kunna maximera din skicklighet och styrka.

Hos https://svenskabadtunnor.se/sv/artiklar/badskolan/bygga-egen-pool/index.html kan du hitta många lösningar till din uteplats eller terrass. För massage, avkoppling och återhämtning kan en badtunna bli ett fantastiskt redskap och för muskel och konditionsträning är en egen pool ett perfekt alternativ. Skaffa färdiga paket eller bygg din egen pool – här hittar du ett stort och brett sortiment.

Storlek, säkerhet och tillbehör

Om du ska installera en pool är det viktigt att du väljer rätt modell för både utrymmet och din träning. En gjuten pool är det bästa valet om marken är ojämn eller sluttar, och det är viktigt att du anpassar storleken för att kunna säkra området runt bassängen för allas trygghet. Du kan också välja ett antal funktioner och tillbehör som passar särskilt väl för din vattensport. Några exempel är:

  • Värmare & undervattensbelysning – låter dig träna året runt, när som helst
  • Bubbelsystem – skönt och avkopplande
  • Jetström – även en liten pool kan låta dig träna hårt genom att simma motströms
  • Räcken – placera dem strategiskt för olika kroppsövningar
  • Träningsredskap – perfekt för styrketräning

Träning för många syften

Woman,With,Swimsuit,Swimming,On,A,Blue,Water,PoolÄven om din favoritvattensport är vattenskidor eller djuphavsdykning kan en egen pool bli en stor tillgång. Det är viktigt att du håller dig i form och du kan satsa på särskilda muskelgrupper för just den aktivitet du sysslar med. För surfing krävs starka benmuskler och core-träning, dykning fodrar bra teknik och god kondition och för att bli en skicklig konstsimmare behöver du öva mycket på koordination och rytmik.

Simning är också en oerhört bra aktivitet för dig som behöver rehabilitering efter en skada eller om du har problem med lederna. Viktlösheten gör träningen mycket skonsam och du kan koncentrera dig på olika kroppsdelar efter behov och förmåga. Alla träningsformer kräver att du ger din kropp möjlighet att återhämta sig och då kan en skön vattenmassage passa ypperligt.