Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Rätt hjälm på sjön

Vare sig det är vintersport eller om det är vatten som ska mötas i hög fart så är det alltid viktigt att skydda sig. Många vet att det är säkerhet som går först när man ska åka utför i backen. Trots detta är det två av tre som åker utför utan hjälm enligt nya rapporter. Med vattensport är det alltså ett mindre antal som använder hjälm och med alla roliga aktiviteter som man kan göra på vattnet så vore det också en självklarhet med hjälm.

Med bra hjälmar från Poc är det lätt att åka utför, på vattenytan och cykla med! Det är viktigt att man inser just hur hård vattenytan blir när man åker i höga hastigheter. Det innebär helt enkelt en smäll ner i asfalten, trots att många uppfattar vattenytan som ”mjuk”. Att störta rakt ner i asfalten är helt enkelt något som gör ont och till och med kan vara dödligt i rätt hastighet, därför är det extra viktigt att skydda sig. Att bära hjälm borde vara självklart helst med den uppmärksamhet som de får via sporterna, exempelvis vintersportare som bär reklamlogo och dylikt på sina skydd:

När snitsigare hjälmar började dyka upp blev allt fler hjälmförsedda. Toppåkarna, de som körde trick och hopp och hade sina märken att göra reklam för, gick i bräschen. Skidhjälm blev trendigt.(Läs mer här)

Trots det så visade det sig att endast 1 av 3 hade hjälm när det åker skidor eller liknande. Hur det ser ut i vattensporten kan man inte svara på då det är ett stort mörkertal som inte anser sig vara i direkt fara.