Bolmenmarin

För allt om vattensporter

Sportfisket – en poppis vattensport

En alldeles speciell vattensport är inget mindre än sportfiske. Det är en sport som handlar om att just fånga fisk med olika roliga beten och rullar i olika färger, samtidigt som en kan njuta av naturen och lugnet vid ett vattendrag. Men det gäller att fiska på rätt sätt och inte bryta mot lagen. Här kan du hitta massa bra drag och beten, http://www.activeoutfit.se/sv/515-fiskedrag-och-beten.

 

fiskar i skymning natur sjöSportfisket blir större och större.  I Svenska Dagbladet rapporteras det om hur det nu även finns ett slags Facebook och Instagram för fiskare som heter Fishbrain. Det är ett bolag som växer i rekordfart och som nu har planer på att lanseras stort i USA, för att få amerikanska sportfiskare på kroken. Vi får allt se hur det går. Lite så här tänker företaget:

  • USA har ca 60 miljoner sportfiskare, jämfört med att det endast finns 9 miljoner människor i Sverige
  • Fishbrain vill ha minst 10 procent av dessa
  • För att nå dit har företaget tagit in 8 miljoner dollar i riskkapital
  • På ett år har företaget växt från åtta till 23 anställda och planerar att växa mer

 

Fiska inte som en tokdåre

 

Har en fiskekort och lite sunt förnuft är det fritt fram att fiska i de flesta åar, sjöar och drag som detta avlånga land bjuder på. Fiskar man på andra sätt, med nät och liknande är det viktigare än någonsin att följa alla regler som är förbundna med just ekosystemet, miljön och omtanken av hav och sjöar. Nyligen fiskade en fiskare upp hela 16,8 ton lax utanför Kullen, ett område i Skälderviken i Skåne. Det var fiskaren själv som gjorde så att polis och åklagare kunde spåra honom. Han hade nämligen själv skickat in fiskejournaler till Havs- och vattenmyndigheten med mängd och vikt. I området där alla denna stackars fisk blev infångad var det dessutom inte ens tillåtet med fiske. Förutom detta använde fiskaren ett garn som var mycket längre än tillåtet och fiskade ungefär 14, 6 ton för mycket lax. Han nekar dock till brott i rättegången. Han fick böta 30 000 enligt tingsrätten, samtidigt som åklagaren krävde att mannen skulle dömas till fängelse på grund av det allvarliga brottet. Sydsvenskan är tidningen som rapporterat om fallet. Fiske när det är som värst alltså, och inte på något sätt i enlighet med vare sig miljö eller etik.